James Cameron: Bryr man sig om miljön så äter man inte kött

En glädjande nyhet för Vegansamhället när den store regissören James Cameron (Avatar, Titanic, Terminator 2, Aliens 2 m.m) har gått ut med att han har blivit vegan.

Cameron menar på att hans val är grundat på etiska principer då det inte längre finns någon orsak att konsumera kött. Vidare lär Cameron börjat kritisera miljöaktivister och menar på att om de verkligen bryr sig om miljön så gör de bäst i att sluta äta kött, då det finns inget idag som förstör vår miljö mer än hela köttindustrin:

Personligen gör det mig glad när fler och fler människor, med liknande briljans och popularitet, väljer att ändra om på sin invanda livsstill och blir vegan eller vegetarian. Detta mot bakgrund av den stora effekt det får på resten av omvärlden. Jag tycks mig se en trend på senare tid, då allt fler kända människor tar steget att bli vegan eller vegetarian, inte enbart pga. etiska skäl såsom djurens rätt och svälten i världen, utan även pga. miljön. I slutändan är det ändå en överlevnadsfråga, inte enbart för ”dem” där långt borta som vi aldrig behöver se i ögat, utan för oss själva. Fortsätter vi i det här tempot lär ingen av oss ha kvar en planet som kan föda oss.

Det är just detta fenomen fler och fler människor ter sig börjat inse, kända individer såsom människor runt omkring en. Det är sannerligen glädjande nyheter, för oss alla!

(Intervju med James Cameron innan han blev vegan. Här diskuterar han vikten av Ekologisk mat)

Källor: Examiner, Green Packs, Ecorazzi

 

Jesper Shuja

Om Shuja
Mitt namn är Jesper Shuja. Är utbildad lärare och arbetar på Folkhögskola inom ämnena Historia, Engelska och Samhälle. Utöver detta har jag även studerat på ett Mastersprogram i Historia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: