Pensionär vid 75?

Nu funderar Reinfeldt på om vi ska höja pensionsåldern från 65 till 75 år. I DN skrivs det så här:

Ett arbetsliv som kan sträcka sig till 75 års ålder, där man ska vara beredd att byta karriär mitt i arbetslivet. Det kan krävas för att få den ekonomiska standard vi förväntar oss, enligt statsminister Fredrik Reinfeldt (M), som öppnar för ett studiestödssystem som möjliggör studier även efter 50 års ålder.

Jag funderar på hur många som är intresserade av att arbeta 10 år längre?

 

Jesper Shuja

Om Shuja
Mitt namn är Jesper Shuja. Är utbildad lärare och arbetar på Folkhögskola inom ämnena Historia, Engelska och Samhälle. Utöver detta har jag även studerat på ett Mastersprogram i Historia.

4 Responses to Pensionär vid 75?

 1. Morrica says:

  Oh, studiestöd även för dem över 50! Hurra!

  • Shuja says:

   Det är en underbar tanke tycker jag 🙂 Man slutar väl inte söka utveckling bara för att man blir lite äldre? Tvärtom upplever jag att min kunskapstörst blir desto begärligare med åren, eller vad känner du?

   • Morrica says:

    Ju mer man lär sig ju mer inser man hur lite man vet, och hur mycket som faktiskt finns att veta. Trots att vi egentligen vet så lite ännu. Jag tycker det är en lovande utveckling.

   • Shuja says:

    Jag vet att vi har det väldigt bra i Sverige som har rätt till gratis universitetsutbildning och får ta lån för att studera, samt bidragsdel. Men i min värld är det en självklarhet att alla människor ska ha rätt till utbildning, och få kompensation utan att behöva betala tillbaka det. Det måste ju gynna alla i längden att vi har en population som kontinuerligt utbildar sig. Visst, frukterna lär ta en längre period innan de visar sig, men är det inte värt det i längden? På det visset betalar man tillbak det? Jag är väl radikal och lever i en ”drömvärld”. Förmodar att det hade fungerat om vi införde medborgarlön, men mer om det vid ett senare tillfälle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: