Malmös medborgare tänker inte gå tyst ut i mörkret

I fredags mellan kl 17 till 18 stod tusentals malmöiter (och säkert andra) enade mot mörkrets krafter som på sistone har löpt amok i vår vackra stad (Läs mer på DN). Mycket passande använde de sig av tusentals skinande ljuslyktor, vars symbolik i mina ögon ter sig bekämpa det allt växande mörka molnet som upptar stadens gator. Det var en manifestation mot illegala vapen, men om något tror jag att det var ett gemensamt rop på förändring, en förändring som Malmö länge har varit i behov av.

”>20120108-122737.jpg

Tyvärr var jag enbart kort delaktig i manifestationen, men det var en härlig syn att få se så många olika människor engagerade för att uppnå ett gott mål. I samma anda som en av talarna lyfte fram, är det vår tystnad som är ett av de största problemen. När vi blundar åt det som just nu sker runtomkring oss, bidrar vi till denna horribla situation. Med andra ord är vår tystnad ett dovt godkännande. Det börjar med en tanke, en röst, ett rop på förändring som kan bidra till en kedjereaktion som är en kraft som ingen kan motstå.

Om ni vill vara delaktiga till denna förändring, få ett stopp på de illegala vapnen och den organiserade brottsligheten, tryck då på denna länk för att skriva under ert namn. Det är tillsammans som förändringen kan uppnås!

Glöm inte, att detta är ditt och mitt land. Det är vi själva som avgör hur bra vill vill ha det.

Jesper Shuja
<br /

Om Shuja
Mitt namn är Jesper Shuja. Är utbildad lärare och arbetar på Folkhögskola inom ämnena Historia, Engelska och Samhälle. Utöver detta har jag även studerat på ett Mastersprogram i Historia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: